В 12 без 5: Правителството пусна обществена поръчка за Делян Пеевски

Jul 8, 2014     zhelyo     4502
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ - Правителството продължава и тази седмица да бълва на пожар обществени поръчки, с които да се източи държавата като аналната жлеза на одъртял пудел, алармираха алармиращи по природа хора.


Обявена е поръчка за Делян Пеевски на стойност от 32 милиона лева, а скандалното в случая е, че конкурсът е нагласен специално, така че да бъде спечелен от грузинска фирма с опит в тротила. 


"Защо правителството поръчва Пеевски на такива високи цени с нагласен конкурс? Цената е завишена в пъти, а в поръчката няма клауза за качествено изпълнение. Скандално е" - призна своите впечатления разследващ журналист.
През миналата седмица правителството, което се очаква в края на месеца да подаде оставка, бе направило поръчка за цветя за панихидата си в Евксиноград на стойност над 300 000 лв при пазарна оценка на нужните за церемонията цветя на около 10 лева за няколко карамфила. Много специалисти окачествиха тези харчове като активност в "12 без 5", без да обяснят, че става въпрос за 1992-а година, когато времето в България спря.


Както е известно, наскоро бе изпълнена и обществената поръчка на Цветан Василев, за която се счита, че е спечелена от прокуратурата.


zhelyo

Лапнахте ли поръчка?

Избери отговор!
Край