Столична община купува Замбони-та за предстоящите поледици

Oct 11, 2013     zhelyo     7059
Тази зима жителите на София и гостите на града ще се любуват на висококачествени поледици, осигурени със специални машини, с които се поддържат ледените пързалки за хокей, шорттрек и фигурно пързаляне, с марка Zamboni.


120 замбонита ще осигуряват качествен лед по улици и тротоари, като ще сноват през най-студените дни на годината денонощно, за да може София да се похвали с най-качествените поледици в Европейския съюз.


"Така или иначе ще има лед по улиците, а колкото и сол, снегорини и стъргачки да осигурим, все няма да има ефект. Даже глобяването на безотговорни стопани няма ефект. Като ще е лед - да е професионален" - вдъхновена е кметицата Йорданка Фандъкова.
Замбонитата ще струват на столичния данъкоплатец около 3 милиона лева, но надеждите на Столична община са, че тази инвестиция ще се изплати на хората с болничните, до които ще се стигне с квалитетните травми, получени от по-гладкия лед.


През лятото замбонитата ще овлажняват жежкия паваж, за да се получава пара и гостите и жителите на града да се възползват от безплатна и лечебна сауна, допълниха от Общината.


zhelyo

Можете ли боди-чек или си падате по фигурното пързаляне из улиците?

Избери отговор!
Край