Наши сираци си купуват гръцки семейства

Aug 28, 2010     zhelyo     1805
Тенденцията от последните години гръцки бездетни семейства да си купуват бебета от България търпи смяна на полюсите. Страшната икономическа криза, която мори южните ни съседи доведе до ново явление – родни сирачета събират пари, за да си купят гръцки родители.

 

Европейската общност е в шок от този прецедент. Докато купуването на деца бе строго криминална дейност, то купуването на родители също разбуни духовете на различни организации и институции. Според различни данни от черния пазар цената на двойка родители варира между 7 и 38 лева в зависимост от социалния и икономически статус на семейството.
 

Наш репортер дори достигна до едно от децата, които е купило родители – 5-годишно момче, което не знае своето име, защото се казва Антон. Петър е платил цели 15 лева за двойката Кириакос и Афродита Цорбас. И двамата са професионални протестиращи, като стачкуват и участват във всяка една стачка. Както е известно, 88% от населението на южните ни съседи е заето в организирането на стачки, провеждането им и разбира се – почистването на труповете след това.

 

Хрисимир сега живее с тях в Гърция, като все още се води сирак и получава помощи от внушителните за гърци и румънци 13 лева. Финансисти вярват, че заради този поток от нерегламентирани пари към  южната ни съседка, Гърция все пак има как да си свари супа от пликче два пъти седмично и да не се превърне в Белиз или някоя друга държава, разчитаща на пиршеството, наречено камилска диария.

 
В други икономическо-социални новини – Румъния вчера си позволи безалкохолно за първи път след 3-седмично пиене на вода от чешмата.

 

zhelyo

Какво гръцко бихте си купили?

Избери отговор!
Край