Местят Джулай морнинг през септември

Jun 27, 2010     zhelyo     14629
Тази година почитателите на традиционния Джулай морнинг ще останат разочаровани, след катa от министерството днес съобщиха намеренията си да забранят посрещането на изгрева на 1-ви юли.

 

Причината за това е протест срещу младите, които всяка година се събират по черноморкосто крайбрежие (и не само), за да посрещнат изгрева без да знаят защо го правят. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира странното решение така:“Какъв е смисълът да се посреща изгревът на 1-ви юли? Защо да не посрещаме изгрева на 3-ти октомври? Или пък на 4-ти декември? Това е западна приумица. Традиция, която няма корени в България и унищожава българкосто. За мен хората, посрещащите Джулая, са сбирка хипари и наркомани. Държавата няма нужда от подобна сган.“
 

За да не бъде съвсем крайно към народа, правителството все пак ще разреши на желаещите да посрещнат изгрева по родното черноморие, да го сторят, но през септември. Датата, на която това ще се случи, е все още неизвестна. За сега се тиражират дните 3-ти и 4-ти, защото според управляващите, те и без друго са безкрайно скучни и нищо не се случва на тях.

 

От МВР предупреждават, че ако тази година някой се опита да посрещне изгрева на 1-ви юли на брега на морето, то той ще бъде незабавно арестуван и изпратен в трудов лагер. Там задържаните ще бъдат подложени на къртовски труд и ще бъдат събуждани всяка сутрин по изгрев слънце със звук от китара – разбивана в пода, на когото спят.


beasta

Сутрешно кафе или неделна баня?

Избери отговор!
Край