Заради кризата с личните данни: Заменят ЕГН-тата с обикновено заплюване

Apr 17, 2014     zhelyo     4257
КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ - Единните граждански номера ще бъдат отменени, след като се оказаха по-безсмислени от интервю с някоя кандидатка за мис-нещо-си, потвърдика от КЗЛД.


"Вместо 10-цифрените персонални номера ще разчитаме на традиционното още от ранно детство на всеки българин заплюване, с което той ще удостоверява желанията си да се възползва от една или друга услуга" - съобщава говорителят на Комисията Мълчан Иванов.


Заплюването било доста по-трудно да се краде за подписки и злоупотреби, тъй като не можело да се открадне плюнка от друга плюнка, ако вече е засъхнала, както се правело с преписването на ЕГН-та.
"Също така плюнката има естествена безплатна защита, наречена ДНК, което я прави 3 милиарда пъти по-нефалшифицируема от ЕГН" - споделят експерти по сигурността на личните данни.


Първоначалните реакции на населението бяха на лека погнуса, но после аплодираха решението в името на своята сигурност. Политици и кредитни мошеници обаче възроптаха, че така въобще демокрацията ни щяла да отиде на кино.


zhelyo

Как ще въвеждате заплюване във всичките онлайн-томболи, в които се искат ЕГН-та?

Избери отговор!
Край