При коалиция ГЕРБ и РБ ще се заложи на експертен премиер, навярно Орешарски

Sep 24, 2014     zhelyo     4029
ЦЕНТЪР-ДЯСНО - Евентуалната коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок след изборите ще произведе надпартиен експертен кабинет, предадоха сигурни източници, правещи се на западници, от редиците на двете формации.


Навярно бившият премиер Пламен Орешарски ще бъде приобщен отново към десницата, през чийто заден вход той излезе през 2003-а година, стига условията на Рефблока към ГЕРБ да се примири с това медиите на Пеевски да пишат за Тиквата, а не за г-н Борисов, каквото колебание отново назрява в редколегиите им.


"Орешарски беше финансов министър на едната тройна коалиция, а после премиер на другата. Но беше и заместник-финансов министър на Костов. Защото е експерт! А десницата се нуждае от диалогичен експерт, доказал, че може да работи с и за всеки" - категорични са и от ГЕРБ и от РБ.
Заради високите си и уважавани позиции пък не е изключено и бившият лидер на БСП и лидер на европейските социалисти Сергей Станишев да бъде поканен за външен министър, тъй като очевидно също е експерт и отявлен дипломат.


Както е известно, през ден настроенията на лидера на ГЕРБ се менят от раздразнение от противоречивите сигнали на различните крила в Рефблока, до апели за дясно-центристко правителство, невъзможно без тях, защото десните са братя и сестри.


 

Как бихте реагирали, ако при такава коалиция Орешарски бъде избран за премиер?

Избери отговор!
Край