Дават списък с книги на депутатите за лятната ваканция

Aug 14, 2019     Draxler     4867
ПАРЛАМЕНТЯ – Редом с учениците от началните училища депутатите също получиха списък със задължителна литература, която трябва да прочетат по време на лятната ваканция. С тази мярка законодателната институция се надява да даде отпор на ширещата се в нея неграмотност, както и да се пресече порочната практика да се бръщолевят щуротии в пленарната зала.

Парламентът няма да заседава през целия месец август, което ще даде възможност на народните избраници да отпочинат, но и да обогатят знанията и речника си, за да се включат наесен със свежи сили в дебатите от новия политически сезон.

Държавата дори ще отпусне няколко милиона лева за прочуване, което да установи как по-лесно да накараме народните представители да спрат да употребяват граматически приемливи, но безсъдържателни изречения, както и лишени от смисъл клишета и паразитни думи.
„Това е популизъм. Между впрочем аз съм част от политическото пространство, имам на в предвид, че хората са гласували за мен, нали. Няма да чета и ще си ваканцувам на спокойствие“ – коментира ядосан депутат, несъгласен с мярката за повишаване на грамотността.

Междувременно научно изследване доказа, че необходимо да знаете единствено 5 думи, за да участвате в политическия живот на страната. Трябва да наизустите само политическа реалност, приоритети, отговорност, демократичност и прозрачност и сте готов за парламента.

Draxler 

Какви книги са подходящи за депутатите?

Избери отговор!
Край