Кирил Петков: Няма едно мнение какви да са данъците, нека всеки гражданин дарява от сърце

Apr 26, 2022     zhelyo     7501
Премиерът на България Кирил Петков откри пряката демокрация и страхотен инструмент за преодоляване на различията в обществото. Министър-председателят предложи всеки да гласува с парите си за това каква България иска. Ето ги думите му:
Данъчното облагане в България изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия!

Като министър-председател ще продължавам да работя за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор, като през идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам уебинар в НАП. Данъчната политика не е задължително в една от двете крайности - не е само комунизъм или либертарианство. Нека разберем истинските нужди на страната и хората в нея и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия имат разнообразни данъчни системи, но това не води до апокалипсис в нито една от тях.
 
Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на България - за здраве, образование, пътища, луксозни горски стопанства, дундуркане на различни хора, които иначе мрънкат по телевизията и пътища с по-малко дупки от участничките в Ергенът.
Затова откривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на българското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на страната, да дари като мен една заплата.  Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за една стабилна и луксозна България. 

Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението.  #едназаплатазаданаправимбългариявеликаотново
Можете да дадете своя принос тук: получател: paypal: cyril5kov@harvard.blogspot.com

Колко пари ще дадете?

Избери отговор!
Край