Джиросаха новите акции на ПИБ на премиера

Jun 10, 2020     Страхил     10762
КИПЪР - След като се оказа, че няма никакъв интерес към новите акции, пуснати от ПИБ за увеличаването на капитала на банката, собственикът и Цеко Минев реши да прехвърли акциите на Бойко Борисов.

"...Насила не можеш да дадеш, казваше дядо, но също така и казваше, че не трябва да се отказва два пъти, може да ги взема този път и да направя държавна банка в полза на хората, която да се конкурира с частните..." - коментира премиерът, гонейки с тойотата си някакво добре поддържано Ауди 80 по магистралата.

Очаква се банката да се конкурира съвсем наравно с другите банки, но да предлага лихви на истински цени, каквото и да значи това, просто такава е терминологията с държавната петролна компания.
Премиерът също заяви, че ще се обмисли програма за кредитиране на правителствени служители, след като се оказа, че не всичките му приближени имат богати родители, с които да оправдаят палатите, в които живеят при заплати, по-ниски от тези в IT-сектора, чиито работяги се радват на жилищенца в Малинова долина.

 

Защо не искат акциите на ПИБ?

Избери отговор!
Край