Изчисление: Ако парите от 3 поредни предизборни кампании се инвестират, България ще е на нивото на Норвегия

Sep 30, 2015     zhelyo     4617
КЪДЕТО СЕ ГУБЯТ ДЕСЕТКИТЕ СТОТИЦИ В МАТЕМАТИКАТА - Спорно изчисление на око отсъди, че ако парите, влагани в предизборни кампании, купуване на гласове, шантажни схеми, червени килимчета в калта и върхушката на ДПС да е жива и здрава в товарния отсек на ТИР, бъдат инвестирани в добруването на родината, тя неимоверно ще повиши стандарта си.


"Представете си, ако вместо флаери и плакати с хартията се печатеха пари. Каква хиперинфлация, икономиката е псевдонаука, базирана на взаимно съгласие за стойностите на парите, така че се разбираме парите да са си на досегашната стойност и си печатим няколко милиарда" - споделя измерителят на око.


Еднократното излъчване 30-секундна телевизионна реклама дори в телевизия с гледаемостта на MySpace като БНТ, струва колкото 5 средни заплати, което разточителство при малко по-будно население неминуемо би довело до революция, но към днешна дата води до надежди у по-будните да получат няколко бона, за да направят най-посредствения дизайн на рекламен материал.
Разбира се, никой политик няма да се откаже от глупавата си и до голяма степен неефективна кампания, защото е убеден, че негов дълг е да организира концерт за електората си, да му подари хартиена шапка и да изглежда глътнал бастун в промо клипче.


Към подобните изчисления спадат и наблюденията, че вложеното в рекламна кампания срещу контрабандата надали ще накара чак толкова хора да не я купуват, че да се оправдае огромната инвестиция в кампанията, нито пък толкова хора ще послушат Кирил Домусчиев и внезапно ще си платят данъците.


zhelyo

Защо се набиват толкова пари за откровена гавра, представяна като кампания, бе?

Избери отговор!
Край