Спират интернет заради опасност от взрив в социалните мрежи

Feb 26, 2014     zhelyo     3580
Достъпът до Интернет в България временно ще бъде спрян, обяви на извънредна пресконференция министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Причината е, че спец-екипи са засекли множество взривове в социалните мрежи, които създават опасност за гражданите.


"Данните ни сочат, че почти всеки ден неустановени лица пускат клипче, снимка или статия, която взривява iнтернет. Цяло чудо е, че още няма жертви. Съзнаваме, че мрежата е богат източник на информация и развлечения, но рискът е прекалено голям", обясни министърът.


Създава се временна организация на движението на информация, която да осигури нормалното функциониране на обществото.
"Спешно ще компенсираме спирането му и ще утолим жаждата на българина за знания с безопасни, невзривяващи нищо печатни издания. Гражданите могат да си ги получат от широката мрежа Лафки в страната, изградена специално за тази цел. За да задоволи нуждите от по-деликатни плътски развлечения, телевизия Планета пуска нови три HD канала, които ще се разпространяват в националния ефир", уточни Йовчев.


Посланиците на Фейсбук, Гугъл и Замунда в България изпратиха протестни ноти във фа диез минор и се заканиха да сезират прокуратурата, конституционния съд, и в краен случай - СуперБойко.


"1008%PROCENTA SA SERIICITE TE SAMO ZNAQT DAVZRIVQWAT NETRQBVASHE DAGI PUSKAME VBALGARIQ", коментира виден експерт по Всичко Свързано с Интернет, пожелал да остане анонимен.


Междувременно Йорданка Фандъкова обеща, че ако тази не!новина получи един милион лайка, ще уреди "Топлофикация София" да увеличи температурата в сградата на МВР, за да разтопи леденото сърце на министъра и да го накара да пусне нета. Затова ако не искате да бъде спрян Интернет, моля препратете този текст на всичките си приятели.

chernobyl

Взривявали ли сте интернет?

Избери отговор!
Край