Още ограничения за хипермаркетите: Ще работи само по една каса, касиерката - задължително с дислексия

Aug 27, 2013     zhelyo     14608
След като стана ясно, че управляващите готвят решения, които да заставят големите вериги магазини да не работят през уикендите, станаха ясни и други, допълнителни мерки, целящи ограничението на господстващия статус на хипермаркетите.


"През седмицата, когато работят, хипермаркетите няма да имат право да отварят по повече от една каса.Така ще има повече равнопоставеност с малките търговци" - съобщи депутатът от Коалиция за България Спас Панчев.


Той допълни, че ще се насърчава назначаването на бавни касиерки, най-вече имащи дислексия, така че обслужването им да бъде бавно като в квартален магазин. Касиерките ще могат да пушат по време на работа, като ще имат право и да стават, за да си бъбрят с някой редовен клиент, игнорирайки останалите на опашката.
За да се уеднаквят услугите на хипермаркетите и малките магазинчета, продуктите, които се държат принципно в хладилници и охладителни витрини, ще бъдат изнасяни на слънце за час-два дневно.


Все още депутатите обмислят дали в промените да заложат и винетки за пазарските колички и кошници, но се очаква това да бъде решено след консултации с транспортното министерство.


zhelyo

Съгласни ли сте с мерките?

Избери отговор!
Край