Хакнаха машините за гласуване в Парламента, инжектираха им код за виртуален гръбнак

Jun 22, 2022     zhelyo     5574
ПРЕДИ ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ - Депутати, които отказаха да пояснят дали са продадени, купени, предадени или случайно са си там, сигнализираха, че вотът им тази вечер е подменен.

Според слух в кулоарите на Народното събрание късно снощи устройствата за отчитане на гласовете на народните представители са станали обект на хакване.

"Независимо какво избера - За, Против, Въздържал се, накрая гласът ми ще бъде отчетен с вложен виртуален гръбнак, а не хлъзгаво и витиевато. Сякаш чете мислите, които се опитвам да потисна" - проплака представител на партия, открил след години политически занятия, че май всъщност е параван за мафията.
От канцеларията на Парламента обявиха, че са минали вече три пъти със спирт устройствата и няма какво да направят повече, защото явно става дума за вирус, който вече е проникнал в системата, а зеленият сертификат така и отпадна.

"Интересно е как тази вест бе възприета, макар никъде да не се посочва дали благодарение на хакването правителството ще остане или ще падне. Всички четат пожелателно" - възмути се човек, който още не е успял да изчисли кой протест ще е повече на сянка, че да иде на него и съответно да защитава исканията му.

Ще мине ли вотът?

Избери отговор!
Край