Гешев открива процедура по отстраняването на ВСС

Apr 6, 2022     zhelyo     4627
СЪДЕБНАТА ПАЛАТА - Главният прокурор стартира контрапроцедура по отстраняването на ВСС, като поясни, че тя ще бъде "на трупчета".

"Няма нищо притеснително към момента. Тази процедура е част от мерките да се запази Прокуратурата независима от всевъзможните атаки. Не се планира наистина отстраняването на ВСС, ако те не планират наистина да отстранят Иван Гешев другата седмица" - обяви говорителят на прокуратурата Сийка Милева.

Членовете на Висшия съдебен съвет нямало за какво да се притесняват, защото все още специализираните прокурори не били открили достатъчно данни за това, че повечето от тях са станали приятели на Бойко Рашков.
Разбира се, при първите прояви на подобни нарушения на разделението на властите и затопляне на отношенията с вътрешния министър чрез подкрепа към колежката му от кабинета Надежда Йорданова във вторник, веднага би могло да се допусне блиц процедура по отстраняване на ВСС.

"Отстрани или ще бъдеш отстранен" - написа многозначително Иван Гешев в Twitter заедно със снимка от успешната си акция срещу организираната престъпна група Осемте джуджета.

Има ли причина да отстранят Гешев?

Избери отговор!
Край