ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ сключиха споразумение, ще управляват заедно от затвора

Apr 5, 2023     zhelyo     3366
ЦЕНТРАЛЕН СОФИЙСКИ ЗАТВОР - Лидерите и ръководствата на спечелилата изборите коалиция ГЕРБ-СДС и техните подгласници от ПП-ДБ откриха работеща, устойчива и себеотрицателна формула за съставяне на управленско мнозинство.

Те ще ръководят парламентарната работа и тази на коалиционния министерски съвет от затвора с условието, че ако не се справят в търсенето на съгласие и решаването на управленските проблеми и коалицията се разпадне заради саботаж отвътре, да останат в затвора завинаги.

"Формулата ще е 4-4-2 без право на замяна. Четири човека от нас, четири човека от ПП-тата и ДБ-тата, ще сме в една килия. Другите ще работят да ни вкарат в еврото и Шенген, да помогнат на Украйна, да направят реформа, да стопят инфлацията и да достроят стадиона на Локото в Пловдив" - сподели Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.
Към него ще се присъединят Томислав Дончев, Десислава Атанасова и Даниел Митов, а Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов ще бъдат коалиционните им съкилийници.

"Казахме си, че си нямаме доверие и коалиционната ни прегръдка може да е пагубна. Взаимно се обвиняваме, че сме за затвора. И си казахме, че точно от там трябва да почнем. Aко сме в затвора, няма да губим време да се подхлъзваме и да се опитваме да се вкараме в него" - обясни логиката на коалиционния модел Асен Василев.

Вече стана ясно, че премиер ще бъде лидерката по преференциален вот в страната Славена Точева от ГЕРБ, правосъден вицепремиер ще е Стефан Апостолов от Симитли, а Божидар Божанов и ChatGPT ще запълнят останалите министерски кресла в новия кабинет.

Опозицията реагира остро на новината за коалицията и я нарече „предателство“ и „измама“, а срещу лидерите заваляха обвинения, че "веднага са се уредили на топло". Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че това е „най-голямата подмяна в историята на България“ и призова за нови избори. Лидерът на ИТН Слави Трифонов пусна видео в социалните мрежи, в което каза, че това е „краят на демокрацията“ и обяви гражданско неподчинение. Костадин Костадинов попита защо лидерите са в Централния Софийски затвор, а не в Белене, докато от ДПС питаха дали може да се присъединят поне в банята.


 

Ще проработи ли?

Избери отговор!
Край