Мария Габриел: Преминаваме към пълна цифровизация на чушкопеците в България

Jun 18, 2019     Draxler     7878
БРЮК СЕЛО - След като страната ни безпроблемно въведе електронната винетка, пое по пътя на внедряването на тол системата и уреди един от 8-те суперкомпютри на ЕС да бъде позициониран тук, сега ще направи поредната смела крачка към технологичната революция.

Еврокомисарят Мария Габриел изненадващо обяви, че страната ни решително поема по пътя на пълната цифровизация на чушкопеците в България.

„Живеем в динамични времена. Телефоните са ни smart, телевизорите ни – също. Дори автомобилите ни вече ползват smart технологии, което ги превръща в нещо като таблети на колела. Има обаче една категория електроуреди, които са масово използвани от българите, но все още са останали в аналоговата ера. Ето защо преминаваме към подмяната на чушкопеците на българските домакинства с нови, изцяло цифрови“ – разказа Мария Габриел.
Крачката е сериозна за България, а според някои специалисти дигитализацията на чушкопеците ще доведе до нова ера и истинска технологична революция в правенето на лютеница и друга зимнина.

За целта страната ни ще бъде подпомогната с поредните смислено профукани евромилиони, а вече се ясни и техническите параметрите на чушкопеците, които трябва да осигури фирмата-доставчик. Те трябва да имат Wi-Fi, Bluetooth, touchscreen, „картина в картината“, дистанционно управление, режим за пестене на енергия и не на последно място – да пекат до 3 чушки наведнъж.

 „Вече ще мога да правя лютеница и да следя лайофовете във „Фейсбук“ на Бойко Борисов едновременно“ – коментира развълнувана леля на средна възраст, обзета от духа на техническия прогрес.

Очаква се процесът да бъде завършен до есента, когато традиционно у нас е сезонът за правене на зимнина по балконите на панелките. 

Draxler

Каква да бъде следващата крачка на страната ни към внедряването на високите технологии?

Избери отговор!
Край