ЦИК поиска касиране на изборите заради собственото си решение да няма машини

Oct 30, 2023     zhelyo     6172
ЦИКЛЕНЕ - Централната избирателна комисия поиска касиране на проведените вчера местни избори в България.

"В решение, взето единобездушно, комисията посочва, че изборите са проведени в условията на сериозни нарушения, внушения и саботаж от самата Централна избирателна комисия" - сподели говорителката на вече дважди споменатата в този текст институция, без да броим заглавието, Цикатридина Супозитории.

Според ЦИК най-сериозното нарушение е решението на самата комисия да не използва машини за гласуване. Това решение е довело до увеличаване на броя недействителни бюлетини, недоверие в гласуването и е отвратило стотици хиляди, които са прекалено дигитални, за да разполагат със своя химикалка и ги е било гнус да пипат общата в своята секция.
"Решението на ЦИК е изключително значимо, тъй като поставя под въпрос законността на проведените избори. В случай, че решението бъде потвърдено от съда, това ще доведе до провеждане на нови избори."

Важно е да се отбележи, че решението на ЦИК не е окончателно и може да бъде обжалвано пред съда, като от ЦИК обявиха, че сами ще обжалват решението си до дупка, за да няма никакви съмнения, че знаят какво правят.

Да се касират ли изборите?

Избери отговор!
Край