Бъг в системата на Facebook, всяко шерване на тази статия ви печели по 37 стотинки

Nov 24, 2023     zhelyo     1263
ЗАБРАНЯВАМ - Потребители на Facebook съобщават за странен бъг в системата, който обогатява всеки, споделил настоящата статия. Всеки път, когато някой я качи на стената си, в някоя група или прати в месинджър, автоматично получава 37 стотинки в своята виртуална сметка към Meta.

Експерти в областта на социалните медии и цифровата сигурност са изумени от този феномен, докато вече трупат втория си милион за деня.

"Това е невъзможно", коментира известен IT специалист, но веднага е контриран от 10 човека, които са си направили script, който автоматично шерва не!новината и вече са си купили гараж в широкия център на София на тая пара.
Слуховете за бъга се разпространиха като хламидия в интернет, хиляди потребители започнаха масово да споделят статията, надявайки се да спечелят лесни пари. "Не мога да повярвам, че това наистина се случва", споделя Грозданка Мускатова. "Вече споделих статията пет пъти и моят баланс продължава да расте. Тендовагинит от опаричване ме очаква."

От Facebook все още не са коментирали ситуацията. Някои анализатори предполагат, че може да става въпрос за някакъв вид маркетингов трик или социален експеримент.

Междувременно, мнозина се питат колко дълго ще продължи този феномен и дали наистина ще могат да запазят спечелените от споделянето суми, докато други инвестират във фалшиви документи и създаване на офшорни сметки, за да не им се наложи да връщат насподеляното.

Опаричихте ли се?

Избери отговор!
Край