Борисов разпореди на МВР и ДАНС задържане на всички мутри и силоваци от 90-те

Oct 26, 2016     zhelyo     31327
МИНСЪВЕТ - Секунди, след като внезапно прие нуждата от мащабно разследване на приватизацията по време на Прехода, премиерът Борисов разви внезапно сполетелия го нов начин на мислене.


"През 90-те имаше назначени за милионери. Някои от тях бяха мутри и силоваци, занимаваха се с рекет. Хора с досиета следеха сичко и докладваха на старците по ресторантите. С годините се легализираха, минаха на светло, но престъпленията им трябва да се разнищят" - заяви министър-председателят.


Разгневен от подмятания, че той е повелител на сделките около Булгартабак и съсобственик на предприятието заедно с Пеевски, Борисов обяви необходимост разследвания и на опъването на митнически чадъри чрез пращане на ЕГН-та по SMS, задкулисното кадруване в съдебната система и корпоративно-търговско-първо-инвестиционни интереси на всички нива в обществената власт.
"Ние с Корнелия останáхме последните чисти и неопетнени в политиката. Тя е репресирана, аз съм дисидент. И понеже по-голем демократ от мене нема, мисля да ѝ предложа след изборите да извършим ревизия на целия Преход заедно" - заключи премиерът.


Предварителни данни сочат, че резултатите от тези мащабни действия на ДАНС и МВР ще са налични след 73 години и операцията вече е кръстена от Цветан Цветанов с мощното име "Демутризация, декомунизация, ДПС".


zhelyo

От къде да се почне?

Избери отговор!
Край