За да не хакнат ГЕРБ: Борисов иска от депутатите си да не подкрепят правителството и така да избегнат трикове

Jul 2, 2024     zhelyo     1688
ВАЙБЪР - Без изненади и политически трикове – това е нареждането на Бойко Борисов към парламентарната група на ГЕРБ преди очакваното гласуване в зала за предложението на партията за състав на следващото редовно правителство.

Лидерът на партията категорично обяви, че неговите депутати няма да подкрепят предложението на ГЕРБ за правителство, за да се предотвратят всякакви потенциални манипулации и политически трикове. Той изрази надежди партията му да не бъде хакната.

"Представете си, ако ни подкрепят 5 човека от Величие. Или от БСП. Срам! Не трябва да допускаме създаването на такова нелепо правителство с безпринципно мнозинство! Затова приканвам депутатите ни да гласуват против!" - заяви стратегът Борисов.
Късно снощи той е търсил подкрепа и от Рамадан Аталай и Филиз Хюсменова от ДПС да не подкрепят правителството, за да не се налага да бъде фасада на Пеевски и да се излага.

Появиха се спекулации, че много народни представители от ГЕРБ са получили обаждания от прокуратурата с въпрос дали ще гласуват за правителството или ще спят на бул. Г. М. Димитров. 

Дали ще го послушат?

Избери отговор!
Край