Заменят думата „банка” с „бръснарница”, за да не се всява смут

Jul 2, 2014     zhelyo     4443
ПОЧТИ ДО НАРОДНИЯ, СОФИЯ - БНБ, което е съкратено от Българска народна бръснарница, изпрати предложение за допълнение в Наказателния кодекс с цел превенция на спекулирането с невярна информация.


От БНБ предлагат думата “бaнка” да бъде забранена за използване от всички медии, в това число печатни, радио, телевизия, интернет, но не и Йоло Денев, който сам си е издател и читател на личен вестник.


За да не се всява смут в държавата, е предложено фаталната дума да се заменя навсякъде с “бръснарница”, тъй като е в пъти по-безобидна и забавна, а и няКОИ богати хора в държавата биха станали малко по-приятни, ако посетят подобна институция.
В списъка със забранени думи ще влязат още “бананка”, “ушанка” и “сметанка”, заради сходното си звучене. Срещу това обаче се възпротивиха фенове на Селинджър, русофили и мъжката гей общността, последните от които изпитаха страх от пиенето на чисто кафе.


"Бръснарницата като институция е много сходна с банката, понеже и на двете места в крайна сметка олекваш с част от себе си", опита се да хитроумничи фейсбук потребител, чиито статуси от публични вече са с видимост само “онли-ми”, за да не стане някоя беля.

beasta

Каква ще е думата за лош кредит?

Избери отговор!
Край