Стотици се връщат в България, за да дискриминират и те чужденци

Jan 6, 2014     zhelyo     4220
Стотици българи се завърнаха в родината си от Англия, за да могат и те да подискриминират малко. Повечето пристигащи цитират желанието да обвиняват група от хора за проблемите си като основно при решението им да се завърнат в България.


"Ходих в чужбина и се научих, че основният проблем на всяка една държава са имигрантите. Англичаните обвиняват българите и румънците за проблемите в страната си и от тях се научих, че така е много лесно. Затова се връщам в България, защото тук дори и да съм безработен и мизерстващ, поне ще знам, че е заради сирийците" - обясни пред НеНовините един от пристигащите на летище София.


Желанието на сънародниците ни да дискриминират се появило, след като видяли с какво удоволствие това правят англичаните. От 2-ри януари тази година се появиха и организирани екскурзии, като сънародниците ни имат възможност да заплатят за пакет, включващ една седмица престой в София, абонамент за всички жълти вестници и вечеря с радикалното крило на столичен футболен фенклуб. 
"Шовинизмът е много доходоносен бизнес" - коментира организаторът на екскурзиите Павел Иванов. "Всички искаме да обвиняваме някой друг за проблемите си. Крайно време бе и нашите сънародници в чужбина да получат възможност да го правят."

Дон Асенчо

Чувствате ли се обидени от отношението на британците към нас?

Избери отговор!
Край