След молбата да не се пътува: Министър Павлова призова хората да не акат

Nov 18, 2014     zhelyo     6049
МИНИСТЕРСТВО ПЕРИСТАЛТИЧНОТО РАЗВИТИЕ - След като министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова помоли гражданите да не пътуват през зимата, спасителката на бременни скариди призова нацията и да не ходи по голяма нужда.


"Апелирам към всички акачи – не акайте, ако е тежка обстановката, не акайте, ако се очаква да ядете пак, ако нямате тоалетна хартия и топла вода за подмиване. Нека взаимно да си помогнем, защото всички сме в крайна сметка акащи, най-важна е безопасността, това ни е приоритетът”, заяви тя в сутрешен блок, излъчвайки загадъчността на Джокондата.


По-рано през седмицата Павлова съобщи, че подготовката за акането през зимата е критично закъсняла, хартията е двупластова, а договорите на общините с медарките и лайнарките масово изтичат и не са подновени от кабинета "Орешарски”. В най-затруднено положение са областите София, София област, Перник, Плевен,Стара Загора и Смолян, докато в Дупница ситуацията е традиционно тежка.
По думите на Павлова има опасност 106 млн. лв. по Оперативна програма "Вече ми е леко, чувствам се добре” да бъдат безвъзвратно загубени, ако се наложи да бъдат ползвани като клозетпапир.


Лиляна Павлова не пропусна да изтъкне колко тежко е завареното наследство в Министерството на регионалното развитие. "Заболя ме душата от смрад, защото заварих много неща на ниво до гушата, защото някой го е домързяло да пусне водата” - проплака министърката, вадейки бременна скарида от джоба си, за да покаже как е грижовна.


zhelyo

Ще акате ли?

Избери отговор!
Край