Над 80 000 деца днес отидоха да учат в Парламента

Dec 9, 2021     zhelyo     11960
47 НАРОДНО СЪБРАНИЕ - Десетки хиляди родители днес задръстиха площад Народно събрание с колите си, за да доставят своето потомство до дверите на новото им учебно заведение.

Сградата на Парламента за първи път бе обсадена не заради митингова дейност, а заради традицията да няма къде да се паркира, а децата все пак не трябва да вървят повече от 10 метра с тежащите като бидони със зеле раници.

"По-лесно да е учат там, а и да си наваксат социализацията" - споделя радостен от идеята си да прати на училище в НС рожбата си.
Психолози аплодираха решението, като допълниха, че ще е страхотно за децата да бъдат с Делян Пеевски, който е живата история за това как може да не си най-популярен сред съучениците си, но все пак да преуспееш в живота след това.

Над 80 000 ученика се очаква да престъпят прага на емблематичната сграда, за да учат уроците си в среда, в която не се изискват тестове, маски и социална дистанция заради противоепидемични правила.

Очаква се в пленарната зала дневният ред днес да бъде следният: 
1. Български език и литература - г-жа Иванова
2. Рисуване - г-н Хаджипетров
3. Проект на решение за приемане на Правила за дистанционно участие в заседанията на Народното събрание на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19 (Вносители: Лена Бориславова и група народни представители, 7.12.2021 г.) – точка първа за четвъртък, 9 декември 2021 г.
4. Час на класния ръководител и председателски съвет

Голямо междучасие.

5. Проект на решение за приемане на Правила за дистанционно участие в заседанията на Народното събрание на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19 47-154-02-7
Парламентарен контрол по чл. 104 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание - четвъртък, 9 декември 2021 г. от 12.00 ч.
6. Математика (СИП)
7. Парламентарен контрол по чл. 91 - 103 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание - петък, 10 декември 2021 г. от 9.00 ч.

Къде бихте ходили на кръчма?

Избери отговор!
Край