С проект за въздух под налягане 4.99 лв. Кобинкина и Толкин ще духат за по-чист въздух

Dec 1, 2020     Andy     10869
ЙОНИСФЕРАТА - Наталия Кобинкина и Юли Толкин спечелиха обществена поръчка за справянето със замърсения въздух в София. Столична община одобри и възложи на двойката предприемачески коучове да инсталират техният концептуален проект за духалка, която да прави вятър и да възнесе саждите и фините прахови частици към Космоса.

По първоначална оценка проектът възлиза на 49 999 999лв, но тъй като е криза, предприемачите ще го осъществят за само 4,99лв.

Кметът Йорданка Фандъкова благодари на доказано опитните във въздуха под налягане Кобинкина и Толкин за отзивчивостта и иновациите, с които се надява да обяви РЕСТАРТ на чистия въздух в София.
Наталия Кобинкина е известна с дългогодишния си опит в духането, докато Юли Толкин ще допринесе с възнасянето към космоса. Последното ще е ключово, за да се пощадят Нови Хан и Перник от софийския лош въздух след издухването. Планира се духалката да бъде инсталирана на покрива на старата сграда на Народното Събрание и оттам да духа във всички посоки, понеже е в идеалния център.

Докато духалката работи ще е забранено да се протестира в района на парламента, макар че се очаква струпване на таксиметрови шофьори, които не се притесняват от интензивното духане.

Ще успеят ли?

Избери отговор!
Край