Иво Тонев и Майкъла строели стадионите в Бразилия, таксували Дилма като за роднина

Jun 4, 2014     zhelyo     4861
САО ПАУЛО - Консорциум начело с българските предприемачи Иво Тонев и Георги Илиев - Майкъла е отговорен за строежа на стадионите в Бразилия, на които след 10 дни ще се проведе Световното първенство, разкриха организаторите на Мондиала.


"Двамата лично са уредили нещата с президента Дилма Русеф, като са ѝ обещали високо качество на цени "като за роднина", което е прозвучало изгодно на властта в Бразилия" - споделя журналистът Мендеш Тераиш от местната телевизия НУЕВА.


Както е известно, някои от стадионите още не са съвсем завършени, през последните месеци имаше доста проблеми, а цената им надхвърли плановете и се прицели към висотите на проекта в Сочи, който струваше на Русия един крак и половин ръка.
"Тонев обеща да вдигне стадионите бързо, а Майкъла гарантираше качество. Но по едно време на стадиона в Сао Пауло за откриването първият спря, след като изкопа дупка, а другият се похвали, че дори на Уембли не са имали такава дупка" - споделя бразилският журналист.


"Накрая наехме Алпийска фирма Дъглас да довърши стадионите, за да не станем за смях" - сподели пред нашата медия Тераиш, преди да отиде на кетъринг, за да пише хубави статии за местните отбори.


zhelyo

Кой ще спечели Световното?

Избери отговор!
Край