Изморен от модерния футбол запалянко се сети за Роналдиньо без причина и му стана приятно

Dec 3, 2021     zhelyo     5763
ПРЕД ЛАПТОПА (НЕ ТРЕНЬОРА, А УСТРОЙСТВОТО) - Случаен запалянко си спомни за едни от последните мигове, когато футболът катализираше у него перфектната комбинация от серотонин, допамин, ендорфини и окситоцин.

Олицетворение на това минало за него е Роналдиньо - легендата на ПСЖ, Барселона, Милан, Гремио, Фламенго и националния отбор на Бразилия, чиято футболна магия радваше дори привържениците на противниковите отбори.

"Може да съм остарял и да не съм прав, но той ми пълнеше душата. Да, Меси и Роналдо имат повече постижения, по-велики са, няма да споря. Но Роналдиньо бе последният мохикан от едни времена, в които тази велика игра имаше все още душа. Дано ме отразите сега и подсетя още някого да си спомни, че е живял, когато не всичко беше безвъзвратно индустриализирано" - споделя с носталгична усмивка мъжът.
Той признава, че е съвсем възможно футболът днес да е по-бърз, динамичен, играчите да са в по-добра физическа форма от всякога, а конкуренцията да е ожесточена, но призна, че не може да отличи повечето от последните сезони един от друг.

"Вижте колко много радост, ц-ц-ц. И не беше робот, а човек. Ох, а ето сега ми предлага и компилация с голове на истинския Роналдо" - стопли си душата фенът.

За кого се сетихте?

Избери отговор!
Край