FIFA мести Световното през 2022 от Катар в Северна Корея и Перник

Jun 7, 2017     zhelyo     5047
ФУФА, ФАФА - Международното БФС, известно ни като FIFA, реши за най-удачно в контекста на международното положение все пак да не проведе Световното първенство през 2022 година в страната, носеща името на болест.


"Каквото облажихме, облажихме. Ма май няма да мине номерът и трябва да измислим нещо по-приемливо" - коментира президентът на организацията Инфантино в желание поне в началото на управлението си да не бъде смятан за чак толкова алчен гъз като Сеп Блатечки.


Най-вероятно домакинството на шампионата ще бъде споделен между няколко държави, тъй като в кратките срокове е възможно една цяла държава да не се справи с организацията на все по-комерсиалното и все по-малко футболното събитие.
"Катар вдигна летвата високо в организационно отношение. И няма смисъл да търсим същото, нема го. По-логично ще е да обърнем летвата наопаки и от дивия петролен джихад-капитализъм да се насочим към Северна Корея. Или Перник" - споделя въжделенията си Инфантино.


За утре в Цюрих е насрочена консултация със строителни предприемачи като Доналд Тръмп, Иво Тонев, Алпийска фирма Дъглас и разбира се, Лили Павлова. 


zhelyo


 

Ще се класира ли Ислямска държава на това Световно?

Избери отговор!
Край