F1 догодина ще включва и кръг по велоалеите на София

Jun 14, 2024     Велоергометърчо     2282
Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали е разгледал проекта за въвеждане на велоалеи в София от Софийска община.

Той пожела да се възползва от инфраструктурата и разчупената им структура, за да направи по-емблематично състезание дори от това по улиците на Монако.

"Смятам, го за феноменално! Не мога да повярвам колко разчупено изглежда. А и шокът за шофьорите... нямам думи! Това е пистата, която търсим, за да върнем някогашната слава на царя на моторните спортове" - обяви Доменикали.
Столичните велосипедисти аплодираха идеяита. Те обявиха, че възможността да въртят педали до коли, развиващи 300 км/ч, ще ги доближи поне малко до усещането как минават няколкот тона автобус или джип на сантиметри от тях.

За да запази всичко това в тайна от състезатели като Люис Хамилтън, Макс Верстапен и да доведе до още по-голямо зрелище, организаторите ще ползват ноу-хау от Столична община и ще обявят просто, че се слага нова маркировка на конвенционална писта... и хоп - велоалеи!

Освен това велоалеите ще минават през боксовете на специални платформи, така че, когато колите влязат да сменят гуми, да става интересно кой ще е с предимство, както става по спирките в София. Създава се и казус дали изобщо някои от състезателите ще успеят да си сменят гумите, но това ще се уточни после. 

 

Ще се получи ли?

Избери отговор!
Край