ЕС въвежда трансджендър род в езиците на страните-членки, питат всяка дума кой род е

Nov 1, 2017     zhelyo     5365
БРЮКСЕЛ - Европейската бюрокрация забоде пореден кинжал в сърцето на културните ценности и традициите в страните-членки.

Под обстрел на брюкселските зелници този път станаха езиците, които населението на Стария континент използва от памтивека без проблеми.

Според нова директива на Еврокомисията традиционните мъжки, женски и дори толерасткият среден род не са достатъчни, а езиците или трябва да станат джендър неутрални, или да въведат още полове.
"Думите трябва да се самоопределят. Може картоф да ви звучи в мъжки род, но може пък да се чувства жена или палачинка с майонеза. Нека картофът си реши какъв род е и дали има род" - обясни създание с 16 пола, което се чувства бременно.

"Картофът, ако примерно се чувства транс-секс хетеро жена, ще може с хирургическа намеса да се промени и думата да стане картофа или картофка" - допълва го същество с коса като ония четки, дето събират прах със статично електричество.

Вестта моментално вбеси народите, които си казаха, че това сигурно е истина и почнаха едни истерии и мамата си трака. Мамата е мъж.

Какъв род е думата, която пишем, преди да си тръгнем?

Избери отговор!
Край