​Петър Волгин окупира Руското посолство

Oct 29, 2013     zhelyo     7305
Журналистът от БНР Петър Волгин окупира посолството на Русия в София, предадоха агенциите ИТАР-ТАСС и Чин-Хуа.


Волгин е формулирал четири искания: Дедемонизиране на Делян Пеевски, изпращане на всички студенти от СУ на бригади в Коми, незабавна смяна на неолибералния модел в Европа и връщане на Фидел Кастро начело на правителството в Куба. Пред руските дипломати той е настоявал за незабавна среща с президента Владимир Путин, за да обсъдят заедно исканията.


Волгин се е завързал с вериги и червена пионерска връзка за вратата на посолството и заплашва да се самозапали, ако му бъде отказана среща с Путин, съобщават кореспондентите на ИТАР-ТАСС и Чин-Хуа. Макар и самозавързан, той е успял да прочете декларация, в която се обявява срещу неолибералния модел и неправителствените организации (тинк-танкс), финансирани от Джордж Сорос, които обвинява в заговор срещу международната социалдемокрация и хода на историята.
Преди да предприеме тази крайна стъпка, Волгин обяви по общественото радио, че има запис, в който ясно се чува как Гьобелс, Бойко Борисов и проф. Калин Янакиев заговорничат срещу законно избраното правителство на България.


На мястото на събитието всеки момент се очаква Николай Бареков, който ще отрази окупацията на живо по българската CNN. В също време, в знак на протест срещу окупацията на Волгин, социоложката Мира Радева обяви, че ще контраокупира къщата на Биг Брадър и няма да излезе никога от тв-ефир.


Да подкрепят Волгин пред Руското посолство са дошли Светлана Шаренкова, Велислава Дърева, Йорданка Христова, Маяма Нолова и други автентично леви интелектуалки. В района е бил забелязан и Явор Дачков, който казал, че в момента слуша Майлс Дейвис и е в потрес.


Янко Стоянов

Кой стои зад псевдонима Петър Волгин?

Избери отговор!
Край