Учителки: Неприсъственият първи учебен ден е проблем, няма да разберем кои са подмазвачите

Sep 15, 2020     zhelyo     10515
ZOOM - Неприсъственият поради извънредната пандемична обстановка първи учебен ден се оказа препятствие най-вече за учителките.

"Вижте, преживях го, че трябва речта, която щях да изпълня с апломб, просто да я напиша в затворената група във Facebook. Но това, че няма да разбера кое дете и родители са склонни да изхвърлят стотина кинта за помпозен букет, ще наруши работата ми" - оплаква се госпожата на 4-ти "В" клас в столично училище.

Преподавателките считат, че половината от работата им по оценяването на учениците традиционно се извършва на 15 септември.
"Аз ненавиждам подмазвачите и като ми подарят префърцунен букет, зная - това дете от мен повече от четворка няма да види. Дори да е гений. Имам колежки, които пък обичат ласкателствата и веднага открояват отличниците за годината" - обяснява възрастна преподавателка по английски език, на която цветята ѝ напомнят за увяхващия ѝ живот, започнал между редовете на Шекспир и завършващ с тайната надежда някой да ѝ даде базука и да ги взриви тия катилчета.

От Министерство на образованието призоваха учителите да си отворят профили в patreon, чрез които да видят директно кой колко си обича детето.

Носехте ли китка за госпожата?

Избери отговор!
Край