Учени откриха, че gif се произнася жиф

Apr 24, 2023     zhelyo     2303
ВСИЧКИ СМЕ ГРЕШАЛИ - Един от най-солидните въпроси, разделяли човечеството през последните векове, се оказа с отговор, неподозиран от никого.

Колектив учени от Оксфордския речник, БАН и авторите на стандартите на общността във Facebook, подпомагани от супермощен AI-лазер и изключително даровита катерица, откриха как се произнася името на анимираните картинки, с които комуникират безличните хора онлайн.

"Не е джиф, не е гиф, не е и джи ай еф, още по-зачупертено е. Оказва се, че истинското произношение на малките къшеи онлайн раздвиженост, заменящи нормалните думи и изречения, е жиф" - споделят езиковедите.
Според тях причината думата да се произнася така е заради българската ѝ етимология, пренебрегвана заради това, че се е наложило изписването ѝ на латиница в свят, доминиран от англоезичността.

"Думата произлиза от въпроса, написан по духовит начин с грешка в края, който изпращате към ваш познат, с когото сте пили доста на предния ден. "Жиф?" И, ако отговорът е положителен, той ви праща весела анимирана картинка, с която да покаже, че отговорът е "да", но все още не е в състояние да го произнесе с истинско слово" - уточняват учените.

Как го наричахте досега?

Избери отговор!
Край