Спящи по природа хора с патос изброиха имена на будители днес

Nov 1, 2013     zhelyo     9124
Природно заспали и апатични хора днес изброиха няколко имена на будители и с патос се поклониха на делата им, преди отново да разгърнат евтин вестник, закупен заради снимка на голо момиче на трета страница.


"Паисий Хилендарски, Йоан Рилски, Иван Вазов и другите! Браво! Поклон пред подвизите ви, горд съм, че днес мога да си живея кротко и безгрижно, благодарение на вас!" - съобщи 54-годишен мъж със здравни проблеми, ниска заплата и хигиенен нокът.


Според болшинството българи историята си е за тогава и тя по никакъв начин не важи днес, защото борбата с информационното затъмнение в полза на един свободолюбив национален дух нямало как да има място в живота ни сега - изпълнен с грижи, реклами за цифровизация и непрекъснато тъпчене с някакви храни.
Предвижда се мнозина да възпитат децата си в папагалско повтаряне на различни мантри свързани с празника днес, но в крайна сметка да ги научат, че са нищожни, нищо не могат да променят и по-добре да идат на дискотечка, за да се повеселят.


Същевременно разни наивници ще се опитат да вземат пример от будителите, но как така са тръгнали да правят нещо в името на една по-смислена страна, без някой да им плаща?


zhelyo


 

Подкрепяте ли будителите?

Избери отговор!
Край