След изпита по литература за 7 клас: БАН разработва опростен български, състоящ се от звука 'Ъ' и сочене с пръст

Jul 10, 2024     zhelyo     1401
ЪЪЪ - След поредните разочароващи резултати от изпита по литература за 7 клас,  Българската академия на науките (БАН) най-накрая намери решението за справяне с драматичната ситуация в образованието.

В опит да улесни комуникацията и да подобри успеваемостта на учениците, БАН обяви разработването на нов, опростен вариант на българския език, състоящ се само от звука "Ъ" и сочене с пръст.

"Учениците ще трябва да наблегнат на интонациите. Дали е въпросително 'Ъ', дали е 'Ъ' в контекста на "ето, заповядай", очакваме пак да има едни 15-20%, които се затрудняват" - коментираха езиковеди. 
Причината да бъде избран точно този звук е, защото 'Ъ' е сред уникалните букви и звуци в нашия език и същевременно е лесен за произнасяне и не хвърчат толкова слюнки.

Новият език, наречен "Ългарски", се очаква да бъде революционен подход в образованието и комуникацията. Според експертите от БАН, използването на един-единствен звук и жест ще премахне всички затруднения, които учениците срещат при изучаването на граматика, пунктуация, правопис и четене с разбиране.

"Създадохме 'Ългарски', за да облекчим мъките на децата и техните очевидно не много успешни и умни родители," коментира главният разработчик на проекта, проф. д-р Ъ Ъ

 "Сега вместо да се чудят какво точно е искал да каже Вазов, те ще могат просто да кажат 'Ъ' и да покажат с пръст."

 

Ъъъъъ?

Избери отговор!
Край