Вместо пари от ЕС пращат на България книги за самопомощ

Dec 22, 2020     Radoslav Nedelchev     3915
ЕВРОАТЛАНТИКА - Помощта за справяне с кризата да бъде строго индивидуална, разбраха се от Брюксел и разпоредиха разтоварването в България на десетки палети с книги в кашони от банани. 

Европейските лидери бяха единодушни, че с книгите няма как да има злоупотреби и отклоняване, щото политиците не четяли особено, но може все пак да насърчат четенето у народа.
.
"На, вземете тия книги и раздайте на хората малко духовна храна", казаха европейците.

Разбира се, ние се опитахме като нормалните държави да помолим и за някакви пари.
"Ма какви пари за частичен локдаун?! Ние от понеделник затваряме всичко! За частичен лолдаун, частична помощ." - отвърна Танте Меркел на родните призиви.

Наред с препоръките на книги от типа на - как да си изчистим кармата и да забогатем от това или подсъзнанието може всичко - за държави, имаше и такива за художествена литература.
 
"Препоръчваме Мишел Уелбек" - каза Макрон "Да видите, че има и по-депресирани хора от вас. И то в далеч по-мощни държави. Така че не всичко е пари "

"Тва с раздаването на пари ще го прилагаме при икономики с по-малки нива на корупция. Първо трябва да помислим за моралните ви дефицити. Не може народ, в който основното политическо мото е "Да крадат, но по-малко, за да има и за нас", да очаква да му помогаме с пари."

 

Ще се възползвате ли от помощта?

Избери отговор!
Край