Русия върна 1.3 милиона български IT специалисти, пристигнали без чиповете от пералните си

Mar 23, 2023     zhelyo     5970
Настоящата Не!Новина е платен опит на Evolution да утеши незаработилите в Русия родни специалисти и да им даде поощрителни алтернативи.

ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
- Огромният ентусиазъм, с който българските софтуерни специалисти се отзоваха на поканата на руската посланичка да заработят в Русия, бе секнат поради тяхната хардуерна неподготвеност.

Почти всички ентусиазирани от перспективите да приложат уменията си и да работят на руските необятни трудови пазари са върнати в България. Причината е, че не са донесли свой работен инструментариум и са чакали да получат неща наготово, разглезени от опита си в офисите на големи западни корпорации. 
Според източници от руското посолство, нуждата от чипове за перални, съдомиялни, прахосмукачки-роботи и жици от домофони била не само за да има в каква среда изобщо да работят, а и доказвала лоялността на кандидатите.

"Те идват от вражеска страна и оставиха в НАТО-вски ръце зад себе си технологии, които биха били полезни тук. Не може да им се доверим, ако са оставили западняшките си придобивки на сигурно и идват тук, само временно да берат плодовете на руската индустрия, докато гнилият Запад се разпада, студува и гладува" - споделиха източници от бул. Драган Цанков №28.

В резултат на това недоразумение, руските власти решили да отпратят нашенските мечтатели в София, Варна и HR-специалистите в Хасково, като преди това иззели телефоните, слънчевите очила и бельото им, за да не е било напразно разкарването на родните програмисти.

"Мечтаех да живея и работя в Красноярск, да създам семейство и децата ми да растнат на чист въздух и с нормални ценности. За жалост не успях да осъществя бляна си и ще кандидатствам сега за Game Backend Engineer с PHP на висока заплата и глезотии, вместо да работя на кирилица и пишеща машина" - бесен е 32-годишен феномен на родните компютърни науки.

 

Опитахте ли вече възможността за кариера в Русия?

Избери отговор!
Край