Религиозни апологети: TV-поредицата Cosmos е фотошоп!

Apr 16, 2014     zhelyo     3916
ПЛОСКАТА ВЕРСИЯ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ - Религиозни апологети от цял свят се обединиха около тезата, че научно-популярната документална поредица на FOX - озаглавена Cosmos, е нищо повече от CGI, монтажи и фотошоп.


"И как водещият в единия епизод пътува със скоростта на светлината към черна дупка, а в друг епизод се смалява дотолкова, че да може да види как изглеждат атоми! Това е измислица" - скептичен е Освалдо - бразилски католик.


В Cosmos водещият Нийл деГрас Тайсън разказва за различните открития на науката от древността до днес, които често противоречат на религиозните догми, а обвиненията от вярващите идват заради липсата на достоверност.
"Когато разказват в тоя сериал за историята, не пускат истински кадри, а ползват рисунки и анимация на исторически личности, често борили се с религиозните разбирания на съвремениците си, за да покажат някаква истина. Пълна манипулация, Исус да ги порази" - гневи се Витали, който е православен руснак.


Религиозните хора призоваха за по-достоверни кадри, защото само глупав човек би повярвал на твърденията на Cosmos, ако не са гарнирани с надеждни доказателства.


zhelyo

Истина ли са твърденията в Cosmos?

Избери отговор!
Край