Пункт за технически прегледи върна шофьор заради емисии

Nov 20, 2018     МЗД     8008
БОРОВО - От пункт за годишни технически прегледи са отказали да издадат технически преглед, въпреки изправните документи, предаде столичанинът Чавдар Д.

Скандалната дискриминация е станала в миналата седмица в обект от веригата "АвтоДубай - Автомивка, пране на килими и ГТП".

Собственикът на веригата категорично отрече:
"Това не е възможно да се случи. Политика на фирмата е всички коли да минават. Газ анализаторите ни са най-модерните на Балканския полуостров, могат да покажат произволно ниски стойности на всякакъв автомобил"
Чавдар обаче разполага със записи от охранителната камера на местното казино. Там ясно се вижда как влиза с автомобила си БМВ "525 TDS" и минава през каналите. От пункта за ГТП изтъкнали черния облак дим, излизащ от автомобила му като претекст да му откажат техническия преглед поради "завишени емисии" и "финни прахови частици".

Истинската причина да му откажат обаче остава неизвестна.

Чавдар е автомобилен ентусиаст и добре известен участник в няколко автомобилни групи във Фейсбук. Автомобилът му БМВ 525 TDS е редовно обгрижван и с множество подобрения, включително затъмнени стъкла, чип тунинг и премахнат катализатор.

"Колата е чипосана и вади поне 170 коня на колелата. Махнал съм гърнета и катализатори и така хем се чува по-добре турбинката, хем двигателя работи много по-добре", разясни Чавдар.

Чавдар е подал сигнал до КЗП и до Господари на Ефира. Клипът от охранителната камера, където се вижда как му отказват прегледа обиколи мрежата и за няколко дни събра над петстотин хиляди гледания. В коментарите във Фейсбук много хора обещаха да бойкотират верига "АвтоДубай" и повече да не ходят да мият там колите и килимите на тъщите си.
Чавдар е получил оферта от Фолксваген България, които са предложили софтуерно решение на проблема. Той обаче отклонил предложението.

"Чавдар може и да мине със софтуера този път, но каква е гаранцията че това няма да се случи на някой друг? Искаме ли да живеем в един свят, където може просто да ти кажат, че колата ти замърсява и няма да мине ГТП? Това е чиста проба дискриминация и ние ще се борим виновните да бъдат наказани" - сподели адвокатът на Чавдар.

 

Носи ли вина собственикът на веригата за дискриминация на коли по "екологични причини"?

Избери отговор!
Край