Пиенето може да доведе до алкохолизъм

Aug 26, 2022     zhelyo     3861
ГРУПА УЧЕНИ - Употребата на алкохол може силно да увеличи риска от злоупотреба с него, особено ако сте човек, установява ново проучване, съобщи CNN.

"Ако добавим тази констатация към документираното увеличение на пиенето сред човечеството по време на пандемията, ще имаме тревожна ситуация", каза водещият автор на изследването Патриша Обвиъс, доцент по психология в Питсбъргския свободен университет в щата Пенисилвания.

"Няколко самоусещания вече показват, че пиенето се е увеличило в резултат на пандемията“, вероятно поради ограничителните мерки, скуката и спестените часове от пътуване до работа, пояснява тя.
Комбинацията от тези фактори, съчетана с ежедневно привикване с все по-голямата консумация на алкохол не просто водят до алкохолизъм, а направо са си алкохолизъм.

"Ако пиете всеки ден и не можете да си представите да не го правите за няколко седмици, значи сте алкохолик. Бебетата не са алкохолици, защото не пият всеки ден. Нищо, че се насират и те" - сочи финалната обзервация на научния екип. 

Какво спира алкохолизма?

Избери отговор!
Край