НДК се напука, вдигат 1336 години България?

Sep 6, 2017     Andy     3876
НДК - Предупрежденията на артистични и неартистични комунисти, анархисти, хипстеристи, композиционни теоритици, музиковеди, скулптори, активисти и пацифисти, че се разваля композиционната цялост на парка на НДК с премахването на паметника 1300 години България, се оказаха верни.
 

НДК е на път да се разпадне пред погледите на развълнуваните граждани, очакващи нашето Европейско шефство, като изящната сграда, приемаща културата, партийните конгреси и Стройко се напука от скръб. 


„Костов е виновен“, коментира гражданка с червена блуза и сълза на бузата. „И аз съм от СДС“, допълни до нея с усмивка дама със синя блуза.
 
Експерти от общината установили, че разтоварването на градинката от едната страна, довело до по-голямо натоварване на носещата конструкция на НДК от другата и така станала белята. Причината е, че масивното строителство от едно време довело до това основите на целия комплекс да са от Кравай до административната сграда, помещаваща централата на ГЕРБ, посолството на Израел и шефовете на BTV.
 

Кризисно, министесрството на културата възложи на временно председателствуващият НДК в оставка Мирослав Боршош да възложи на скулптора и министър в пенсия Вежди Рашидов да възложи на пенсионирания герой на социалистическия арт Старчев да направи нов паметник, който този път да носи името 1336 години България и 10 години в ЕС.
 

Граждани от квартала могат да си направят селфита с градинката без композиция на Старчев в периода от 31 август 10ч. сутринта до 9 септември в 11ч. на обяд, когато скулптура, сходна на предишната ще се завърне, а НДК и европейското развитие на България ще станат отново стабилни.

Хабиби?

Избери отговор!
Край