Мутрите в Созопол били аниматори, наети като атракция

Jul 26, 2017     zhelyo     11258
СОЗОПОЛ - Мутренските набези из морските ни курорти това лято не били истински, стана ясно след първата успешно проведена проверка на Прокуратурата за 2017 година.


Случаите на щурмуване на заведения и побой от и между групи, въоръжени с боксове, бухалки, палки, електрошокове и огнестрелни оръжия, били сценични пърформанси от наети за целта аниматори.


"Това е зрелище за туристите. Миналата година битовият инцидент с Митьо Очите се открои интерес сред чужди и български посетители към романтичните мутренски времена и с различните общини разработихме развлекателни програми, които по най-автентичен начин да предадат духа на тази епоха" - коментира възхитена от самата себе си туристичната министърка Ангелкова.
Полицейските управления в региона вече са свикнали да получават сигнали, тъй като изпълненията били изпипани максимално в полза на реализма: "За по-автентично казваме на хората, че ще изпратим патрулка. Но не изпращаме, не ни е работа да участваме в сценки."


Според официални данни на територията на Южното Черноморие от началото на сезона са разиграни над 200 "мутренски" пърформанса, които за изгледани от общо 13 000 туристи, чийто дъх е бил спрян от реализъм.


zhelyo

 

Одобрявате ли мутренските пърформанси по морето?

Избери отговор!
Край