Македония възропта срещу идването на трона от Игра на тронове у нас

Apr 1, 2014     zhelyo     8179
СКОПИЕ, БИВША БЪЛГАРИЯ - Македонски историци и политици излязоха с протестна нота срещу предстоящия през април гастрол на трона от сериала Игра на тронове в България, след като обявиха, че той е македонска реликва.


"Българите пак си присвояват наши светини. Тронът изобщо няма работа при тях. Даже се гласят да го осквернят със задните си части, сядайки отгоре му и снимайки се" - гневен бе местният историк Божидарче Димитроски.


От Скопие заплашиха, че ако тронът се озове из България, ще присвоят някой български исторически символ, ще му изобретят реликви и ще го впишат в учебниците по история още от настоящия училищен срок.
Според официалната история на Македония, тронът е собственост на момчето от Прилеп Джофри Баратеонски - рожба на инцест, имаща странни възприятия за света, който го е наследил от династията Таргариен - също македонска, чийто основоположник е Александър Македонски.


Както е известно, историята на Игра от тронове е описана от местния историк Гьоре Р. Р. Мартиноски и е филмирана от македонската национална телевизия НВО.


zhelyo

Кой е най-македонският герой в Игра на тронове?

Избери отговор!
Край