Гурме ресторанти с интерес към българските жаби

Mar 6, 2019     Доктора     3189
ШАНЗЕ-ЛИЗЕ - Френски гурме ресторанти проявиха интерес към Рилските жаби. Редица шефове на ресторанти в списъка на Мишлeн поискаха да знаят от МОСВ какъв експорт от Рилски жаби може да се уреди на годишна база и на каква цена.

Според вътрешни източници френските майстори са готови да дават доста повече от 5000 лева на жаба, както беше таксуван Беар Грилс.

“Ние сме големи почитатели на българските продукти и те се съчетават добре с нашата изтънчена кухня, в която цената на продукта е по-важна от това дали има вкус на гадно. Освен Рилските жаби, сме чували и за известните Родопски калмари, които също могат да се пласират в нашите елитни ресторанти” - каза Со Шон Жмо, председател на асоциацията френските гурме готвачи.
Други слухове спрягат потенциален пазар за родните жаби на изток в Китай, където вече витаят слухове че Рилските жаби повишават потентността и либидото. Дали това няма да доведе земноводните до съдбата сполетяла и някой други видове, набедени за даващи потентност при азиатците.

МОСВ обяви че при интерес може да уреди жабите на концесия ако разбира се има подходящ инвеститор, по-възможност известен французин зад когото не стоят никакви български фирми и интереси и не е подставено лице на някой.

Има ли пазар за български жаби?

Избери отговор!
Край