Данъкоплатецът плаща 3 милиарда лева за ток, с който администрацията си копае биткойни

Sep 15, 2017     zhelyo     5643
БЪЛГАРИЯ - 3 милиарда лева ще е сметката за електричеството, използвано от държавната администрация да копае биткойни през последните месеци.


Както е известно, хората на държавна работа използват инфраструктурата на работните си места, за да установят мощни компютри, с които да се сдобият с криптовалутата, без да се налага да плащат за електричество в домовете си.


"Нали тези биткойни ще влязат в икономиката на България? И малко ще ида на Гърция. И ще си поръчам неща от Amazon. Но аз си оставам в България" - сподели човек, населяващ в работното си поприще министерство.
Основно печалбите се правят чрез търговия с биткойни на борсите и прогнозиране кога цената им ще се покачва или спада. Мнозина обаче разчитат да инвестират в хардуер и електричество, за да изкопаят виртуалната валута, с надеждата хората да продължават единодушно да се преструват, че биткойните струват толкова много, така че това начинание да е изгодно.


Както винаги в живота - печалбата за едни е загуба за други и да го духат балъците, а по изчисления на НСИ сметките за електричество на държавните и общински учреждения въпреки отпускарския сезон са набъбнали с едно КТБ пари.

Защо администрацията ни има ток?

Избери отговор!
Край