Борисов със статуя пред МС, така или иначе щяло да дойде време за това

Sep 19, 2014     zhelyo     5058
СОФИЯ - Парламентарна комисия за паметниците на културата внесе за гласуване в ненамкойсиподред принудително неработещ български парламент предложение за издигане на паметник на Бойко Борисов пред сградата на Дондуков 1. Паметникът на бившия бъдещ премиер ще бъде издигнат в чест на постиженията както през миналия, така и предстоящ негов мандат, донесли на България международен престиж и вътрешно всенародно удовлетворение.


Паметникът ще представлява бронзова статуя на най-успешния български владетел от Третото българско царство (след Симеон Втори) в цял ръст, носещ анцуг отдолу,  мантия отгоре и непретенциозна широкопола шапка на главата. Следвайки традицията на хан Омуртаг, на постамента ще бъдат изписани вдъхновяващи негови слова за поколенията.


Противно на обичайните си практики отговорните органи решават да изградят статуята предварително, тъй като според тях така или иначе през 2018 това ще се наложи, след като правителството на ГЕРБ ще е извело България на трето място в ЕС по икономически растеж, а образователната ни система ще е предизвикала масов прилив на германски студенти, желаещи да учат в български ВУЗ.
По това време поне по един главен булевард във всеки областен град ще се казва „Ген. Борисов“, а вдъхновен докторант по история в СУ ще е започнал дисертация на тема „Началото на Златния Борисов век“.


Статуята ще бъде изваяна от Вежди Рашидов, за което ще му бъде върнат депозитът в КТБ.


Междувременно Волен Сидеров внесе молба по средата на бронзовата фигура да се постави числото 11, което да е в съответствие с новите тенденции в облика на националните културно-исторически символи.


Българският народ се обедини около идеята за паметника, надявайки се Борисов да не се умори от втория мандат и да поеме веднага след това и трети такъв, като демократичната надежда на суверена е да не се налага в 45-тото НС срещу ГЕРБ пак да се съюзяват идеологически взаимоизключващи се политически сили, което да обърква пак изборните нагласи на определени електорални групи, като например тази споделяща бронзовата окраска на бъдещата статуя на Бойко Борисов.

Херо

Харесва ли ви идеята?

Избери отговор!
Край