БХК защити брадатите мъже с рокли от БПЦ, водещи странен сексуален живот

Jan 24, 2018     zhelyo     9667
ХЕЛЗИНКИ, ДО ОВЧА КУПЕЛ - Българският хелзинкски комитет публично се застъпи за представителите на Българската православна църква.

Редица изказвания на лица от духовните среди относно Истанбулската конвенция притесниха част от обществото, питащо се дали някога Църквата ще се появи в публичното пространство в името на това да разпространява любов, мир и разбирателство като Исус, дето ѝ е рекламно лице.

"Църквата мрази всички останали полове освен един определен. И то ако е на възраст под 15" - притеснява се обществеността.
От Хелзинкския комитет обявиха, че духовенството е малцинство със собствена битност и култура и призова за толерантност към неконвенционалните му житейски и сексуални нагласи.

"Няма нищо лошо един мъж да пусне смехотворна брада, да носи рокля, да има нестандартен сексуален живот и да е често най-пиян на погребения. БХК за пореден път застава срещу тесногръдието на мнозинството и се обявява в подкрепа на правата на тези джентълмени" - гласи позицията на правозащитната организация.

Според Комитета е слово на омразата всяка критика към Българската православна църква, която трябва свободно да може да защитава считаните от нея за истински ценности, а именно сексуалните приключения да имат ексклузивна територия само в манастирите.

 

Кой е най-беззащитен сега?

Избери отговор!
Край