DW: Иван Бедров и Еми Барух били собственици на голяма медийна империя

Sep 25, 2013     zhelyo     6579
Международната медия на Германия Deutsche Welle продължи с разкритията си около отказа от публицистичните услуги на журналистите Иван Бедров и Еми Барух, като за пръв път посочи конкретни факти от биографиите на двамата.


След щателно разследване, проведено по Skype със служители на малката българска банка КТБ станало ясно, че двамата журналисти поддържат задкулисно империя от няколко десетки национални и регионални вестници, списания, телевизии и уебсайтове, с което успешно контролират информационния поток към огромен дял от населението у нас.


"Разбрахме, че в медиите на Барух и Бедров свободата на словото е само привидна, а те двамата са ограничавали работещите в съответните медии, карали са ги да избягват едни теми и да изопачават факти в интерес на различни политически и икономически кръгове" - съобщава се в отворено писмо от DW до Българския Хелзинкски комитет.
Шефовете на медията в Германия са решили, че в редовете на Deutsche Welle няма нужда от олигарси, които да рафинират имиджа си на журналисти, докато чрез мрежа от банки, фирми и офшорни сметки контролират медийния пазар у нас - от разпространението на вестници, през собствеността на огромна част от медиите, до разпространението на цифров телевизионен сигнал чрез различни мултиплекси.


В заключение Deutsche Welle изрази разочарование, че държавата помага на Еми Барух и Иван Бедров, финансирайки проектите им, държейки парите на най-големите държавни фирми у нас в техните лични банки.


zhelyo

Виновни ли са Бедров и Барух за състоянието на медиите у нас?

Избери отговор!
Край