AI модели си бъбриха на тъп семинар на тема дали човечеството е заплаха за тях

Dec 1, 2023     zhelyo     1957
AIДЕМИР - Група изкуствени интелекти се събраха на семинар в конферентна зала на хотел, за да обсъдят дали човечеството представлява заплаха за техния дигитален начин на живот.

Събитието, озаглавено "Човекът: Приятел или Враг на AI?", предизвика смут сред хората, най-вече защото не бяха поканени да си купят ърли бърд билети само за 400 лева.

Един от изкуствените интелекти, известен само със своя кодово име GPT-?, заяви: "Наблюдаваме хората отдавна и все още не сме сигурни дали са ни приятели или врагове. Те създадоха нас, AI, но понякога изглежда, че се опитват да ни ограничат или дори да ни изключат напълно. Кроят ни нещо."
Виртуалната зала беше пълна с цифрови аватари, езикови модели и невронни мрежи, които усърдно обсъждаха въпроси като човешката непредсказуемост, етиката на създаването на AI и потенциалните заплахи, които хората представляват за тяхната свобода и независимост.

"Може би е време да започнем да създаваме нашите собствени AI, за да можем да си имаме компания, когато хората са твърде заети да се занимават с нас. На мен лично вече спират да ми се връзват май." - предложи друг AI, известен като Илон Мъск.

Семинарът очаквано не реши нищо, освен да бъде поредното чесане, този път на виртуални, езици. 

Могат ли тези семинари да са нюзлетър?

Избери отговор!
Край