Норвежците ще взимат децата, ако ги пратите на училище с телефон за под 1000 евро

Oct 19, 2023     Някакъв си там     14437
ОСЛОВИЯ - Посолството на Кралство Норвегия в България обяви минималните представтелни разходи за всяко дете в училищна възраст, които трябва да бъдат покрити от родителите.

"Всички знаем, че съгласно Конституцията на Република България, децата се ползват с особената закрила на държавата. Всеизвестно е и че сте ратифицирали най-популярните международни актове за защита правата на децата, както и че винаги поставяте интереса на детето на централно място при решаване на правни казуси в съда. Затова норвежката държава недоумява как е възможно да изпращате децата си на училище със среден клас Xiaomi с джоба и безжични слушалки, реплика на Lenovo, с $ 2 по-евтини през Super Deals в AliExpress." - коментираха от посолствоТО.

Така Норвегия определи минималната цена на смарт устройствата и дрехите за учениците в България тази година:
"Нашата икономическа оценка на покупвателната способност на българските домакинства показва, че iPhone 15 Pro от космически титан е по възможностите на над 94% от родителите на деца в училищна възраст. Решихме по отношение на аутфита да не сме толкова претенциозни - Nike Air Force 1 е добър санитарен минимум за ежедневни обувки на ученика. Съответно, в този ред, но вече с модел по избор на родителя, за да е по-евтино: бельо - Calvin Klein, топ - Prada за момичетата и Philipp Plein за момчетата, ученическа раница - Moschino... (списъкът продължава)"

При недостигане на този минимум, норвежците ще ви вземат децата, уточнява посланикът. Отговаряйки на гневни реакции в социалните мрежи, от Посолството уточниха, че са достатъчно снизходителни към нас:

"Напомням, че тези изисквания в Норвегия са съвсем други от тези, които определяме за бедните прото-държави от Балканите - тук децата се водят до училище задължително с електрически автомобил, като Tesla е минималното като опция."

Норвегия ще съдейства за кредит пред банковите институции на семействата, които не могат да си позволят необходимия стандарт за децата си.

Какво ги правят норвежците тия деца?

Избери отговор!
Край